2 Ocak 2010 Cumartesi

i see you.**












eveeet. en sonunda avatar ı izledim. beğendim. gerçeküstü malzemeleri kullanarak, günümüzü aslında açıklamaya çalışan bir filmdi diyebilirim. insanın doğa ile aslında görünmez ama var olan bağını anlatan, onu yok etmek için içimizde hırsımızı gösteren ve kim olursanız olun bunun aslında kabullenmemiz gereken bir durum olduğunu açıkca göstermeye çalışıyor. tabii, teknolojinin getirisi ve götürülerini de yokluyor. doğaya yakın olmak mı bizi daha medeni yapar yoksa gelişmek adına doğayı unutmak mı? bilim adamlarını mı dinlemek bize doğruyu gösterir yoksa devlet ve askeri kişileri mi? tüm bunları aslında inanılmaz görsel efektlerle aktarıyor izleyiciye avatar. tabii, nasıl görmek ve anlamak isterseniz. ya sadece bir görsel şölen ya da sosyal mesaj içerikli bir film.

**spoiler vermek istemiyorum. filmi izleyenler başlığın "asıl" anlamını anlaycaklardır.

4 yorum:

bikem dedi ki...

yazıların genelde çok keyifli, ama imla ile formata biraz daha dikkat etsen ve kullandığın fotoğraflara credit versen daha şık olacak. sağa sola dağılmış yazılar, devrik cümleler ya da üzerinde kocaman "deviantart" yazan watermarklı fotoğraflar görmek pek hoş olmuyor.

Sophie dedi ki...

Teşekkürler yorumunuz için...

kişisel depresyon anları dedi ki...

altyapısı biraz zayıftı filmin. yani vermek istediği mesaj iki cümle ile de anlaşılabiliyordu ancak hikayenin içini biraz daha doldurabilirdi. umut ediyorum bu filmin ikisi, üçü, beşi; çizgileri, görselleri çıkacak ve biz de avatar dünyasını daha iyi tanıyabileceğiz...
ben pek bir memnunum bu blogtan :)

Sophie dedi ki...

ya bence avatar tek filmle kalmalı :) anlatmak istediğini anlatmış gibi yeterli değil mi gelmesin 2si 3ü 4ü... :p ama haklısın belkide hikaye biraz açıkta kalmış, görsele yoğunlaşıp belkide hikayeyi unutmuşlar.. böyle bakılırsa devam filmini izlemek de pek ala güzel olabilir :)